SIRÁJ! iskolaújság

névjegy

2015. április 12. - NSJGSiráj

Berecz Natália, 13.B

Szeretsz ebbe a gimnáziumba járni?
Igen, mert az 5 év alatt nagyon megszerettem az iskolát és a tanáraimat.
Szereted a korona-fillér nevű játékot?
Nem.
Hol jártál legmesszebb Budakeszitől?
Saint Morizt-ban. Szentpéteri tanárnő szervezésében volt lehetőségem eljutni oda, a Bormio-s Comenius project keretein belül.
El tudnád képzelni, hogy történelemtanár legyél?
Igen, el tudnám, de ahhoz azért meg kellene fizetni…
Mivel töltöd a szabadidőd?
Az érettségi a nyakunkon van, így a tanulás mellett nem jut sok idő erre. Ha mégis, akkor sportolok (pl. a sulis kosárcsapatban), zenét hallgatok. Ritkán egy beülős-beszélgetős este a barátaimmal, vagy egy koncert is bele fér.
Azt tudjuk, hogy az Pest megyei amatőr diákolimpiát megnyertétek. Aki jár a meccseitekre, tudhatja, hogy ha épp nem a pályán küzdesz, a cserepadról üvöltözöl a társaidnak; „fenn a kéz!”, „gyerünk, lányok”! Milyen egy ilyen csapatban játszani, mi a következő lépés?
Igen, a csapatot motiválni kell! Szeretek a csapatban játszani, több osztálytársam is tagja, így még könnyebb az együttműködés. A következő lépés az országos diákolimpia, amely március végén Miskolcon lesz. Edzéseink számát megnöveltük, tudjuk, hogy itt keményebb ellenfelekre kell számítani. Innen is köszönet Karskó tanár úrnak és a szurkolóinknak!
Mi a véleményed Áfra tanár úrról?
Szeretem az óráit, mostanában már akkor is napi három van belőle, amikor alapvetően egy sem. A 45 percek jó hangulatban telnek, veszi a poént. Az évek során volt alkalmunk a tanórán kívül is más projecten dolgozni, pl. részt vettünk három osztálytársammal egy online demokrácia activityn, ahol ő volt a csapat mentora. A közös munka élvezetesen telt, jól tudtunk együtt dolgozni, s végül előkelő helyezést értünk el.
Hol fogsz tovább tanulni?
Tanulmányaimat a műegyetemen, a műszaki menedzser szakon szeretném folytatni.


Áfra Sándor tanár úr, igazgatóhelyettes

Szeret ebben az iskolában tanítani?
Igen, a második otthonomnak érzem.
Szereti a korona-fillér nevű játékot?
Szeretem, mert így a diák a felelősség áthárítás módszerét kevésbé tudja érvényesíteni! Az elégtelen osztályzatnak az oka nem a tanár ”pikkelése” lesz, csak saját magát hibáztathatja a tanuló a nem kívánt eredményért.
Általános iskolába Derecskére (Debrecen mellett) járt. Hogy került onnan Budakeszire?
Véletlenül! Az egyik egyetemista csoporttársam sikeresen pályázott a Budakeszi Gimnázium tanári állására, de a tanévkezdés előtt meggondolta magát, és másik intézménybe ment dolgozni. Én ugrottam be a helyére, és itt ragadtam.
Hol járt legmesszebb Budakeszitől?
A mexikói –amerikai határnál fekvő Tijuanaban és Kínában, Csungcsing városában.
Tudjuk, hogy régebben Budakeszi város egyik képviselője volt. Ha felajánlanának Önnek Budakeszi polgármesteri állását, elcserélné a mostanira?
A suszter maradjon a kaptafánál.
Mivel tölti a szabadidejét?
Szeretek sportolni (úszni, focizni), moziba járni. Utoljára a Wiphlash címú filmet láttam, ajánlom minden középiskolás diáknak a megtekintését. Nyáron több idő jut olvasásra, utazgatásra. Utóbbi években a balkáni országok felfedezésén szorgoskodtam. Tudom, hogy nem sikk ezekben az országokban utazgatni, de fantasztikus természeti, történelmi, kulturális értékeket fedezhetünk fel Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Montenegróban. Szeretnék Albániába eljutni, de a közbiztonság állapota miatt kétséges az utazás. A televízióban a Real Madrid meccseit nézem, drukkolok a csapatnak, és ezzel felbosszantom a Barcelonának szurkoló diákokat.
Van olyan külföldi ország, ahol huzamosabb ideig tudna élni?
Egyikben sem. Három hét után a világ legszebb tájairól is hazahúz a szívem! A honvágy nagyúr!
Melyik néhány év az, amelyre legszívesebben gondol vissza?
Az egyetemi évek számomra a legemlékezetesebbek, legszívesebben azokra az órákra, percekre emlékezem vissza. Szabadok voltunk, fiatalok, és az egzisztenciális kényszer sem szorított sarokba.
Mit gondol Berecz Natáliáról?
Okos, szorgalmas, remek szervezőképességgel megáldott és magasan fejlett kritikai érzékkel rendelkező diáklány.

 


Készítette: Laky Balázs


A bejegyzés trackback címe:

https://nsjg-siraj.blog.hu/api/trackback/id/tr17362326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása