SIRÁJ! iskolaújság

A természetfotózásról

2015. április 12. - NSJGSiráj

A természetfotózásról

 

Ez nagyon nehéz „foglalkozás”. Rengeteg feltételnek kell teljesülnie egy gyönyörű fotó születéséhez. Egyrészt szükséged van minimum egy pár vastag talpú bakancsra, mert elképzelhető, hogy le kell járnod a lábad, mire találsz valami érdekeset. Másrészt egy fényképezőgépre, amit ki kell ismerned annyira, mint ahogy a legjobb barátodat ismered. Harmadrészt kell hozzá képzelőerő, szemfülesség és szerencse. Biztos vagyok benne, hogy egy csoda nem fog magától az öledbe hullani. Sokszor nem is azok a legérdekesebb dolgok, amik a szemünk előtt vannak, inkább elrejtőznek előlünk csakis arra várva, hogy lencsevégre kapja őket valaki. A képek többsége pedig elmosódott paca lesz, főleg ha állatokat szeretnél fotózni, mert azok nem maradnak neked nyugton, amíg kattintasz egyet. Gyorsnak és mázlisnak kell lenned. Az égi jelenségek mér egy fokkal könnyebbek (persze itt nem a villámok fotózásáról beszélek), mert az ég színe nem múlik el olyan hamar. A felhőknél is sietned kell, hiszen az alakjuk nem vár meg. A fényekkel is lehet játszani. Csodálatos dolgokra képesek. Életet visznek egy amúgy unalmas témába, pl.: mohapárna vagy víz. Szimplán a fény törése a lencsén is lehet egy kép. De ezzel óvatosan kell bánni, mert tönkre teheti az érzékeny felületet. Ugyanakkor csinálhatod fordítva is, eltakarod a fény útját, pl.: gyűrött folpackot tekersz a lencse köré és keretezheted a képet. Aztán ott van a photoshop. Egy jó programmal még többet hozhatsz ki a képeidből, még izgalmasabbá lehet tenni őket. Persze az eredeti mindig szebb, csak ügyesnek kell lenni.
A nehézségei ellenére én nagyon szeretem, szívesen tanulnám is kicsit jobban, és persze nem ártana beszereznem egy profibb fényképezőgépet. Az sokat segítene, de telefonnal is lehet szépségeket alkotni.


Püsök Cintia

A bejegyzés trackback címe:

https://nsjg-siraj.blog.hu/api/trackback/id/tr557318100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása