SIRÁJ! iskolaújság

A közösségi szolgálatról

2015. április 12. - NSJGSiráj

A közösségi szolgálatról

Pár éve bevezették Magyarországon, hogy mielőtt leérettségizünk, ötven óra közösségi szolgálatot kell elvégeznünk. Ezt különböző civilszervezeteknél lehet ledolgoznunk, akiknek olyan munkát kell adniuk nekünk, mellyel segíthetjük őket, de nem olyan szinten, amiért más már fizetést is kapna. Ajánlott minden évben apránként gyűjteni az órákat, hogy mire végzősök leszünk, csak a tételekre koncentráljunk.
Én minél hamarabb el akartam kezdeni, hogy ne kelljen később ezzel bajlódnom. Budakeszin a művelődési házat kerestem fel ezzel a témával kapcsolatban, mert közel van az iskolánkhoz, és megtanulhatom a rendezvényszervezés alapjait.
A szolgálatvégzés során a legjobb élményem, hogy munkatársként tekintenek rám, és nyitottak a véleményemre, ötleteimre. Ahogy minden közösségben, itt is számít, mennyire tudnak együttműködők lenni, és belevonni a munkába. Kezdetben kicsit idegen volt számomra ez az egész, de néhány alkalom után jó viszonyba kerültem velük, és otthon éreztem magam. Sok mindent meg tudnak nekem tanítani, amik a későbbiekben jól jöhetnek, pl. plakátkészítés, mások meggyőzése, programok hirdetése, stb. Mivel nagyon rendesek velem az ott dolgozók, ezért a legtöbb órát ott szeretném teljesíteni, de szívesen gyűjtenék tapasztalatot más szervezeteknél is.
A diákságnak üzenem, akik még nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel, azok szánjanak rá időt, hiszen segíteni másoknak/másokon jó, emellett az sem árt, ha kézbe kaphatjuk az érettséginket.

Obornyák Klaudia

A bejegyzés trackback címe:

https://nsjg-siraj.blog.hu/api/trackback/id/tr707298247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása